sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

VIIKKO 16

"Virvon, varvon, tuoreeks', terveeks', tulevaks' vuueks'!..."
Näillä tervehdyksillä saimme eilen aloitella hiljaista viikkoa monen pikkuvirpojan toivottamana. Keväiset sateet ovat alkaneet ja ilma on ollut ihmeen lämmin, ottaen huomioon, että on huhtikuu. Hämeenlinnassa rinteet olivat jo sinisenään sinivuokoista, eikä lunta juuri näkynyt. Omalla pihallammekin kukki jo jouluruusu....
Tämä hiljainen viikko onkin koulussa aika lyhyt, koulua on vain neljänä päivänä, ja keskiviikkoakin on oppilailla lyhennetty. Tiistaina saamme askarrella pääsiäisaskarteluja kummiluokan kanssa, jee!
Tällä viikolla alamme myös suunnitella sekä 5ab: n yhteisiä vappumyyjäisiä että Kirppa- solun yhteistä äitienpäiväjuhlaa Eurooppapäivänä!
Äidinkielessä opiskelemme erilaisia pääsiäisperinteitä ja runoja, sekä teemme äitienpäivärunoja tai - aforismeja äitienpäiväjuhlaa varten. Millaisen runon sinä keksit? Luemme myös pulpettikirjaa!
Matematiikassa opiskelemme kuvadiagrammeja ja aikavälien kuvausta matematiikan avulla. Saapa nähdä, ehdimmekö keskiarvoon saakka?
Torstaina myös B- ryhmä tulee opiskelemaan matematiikkaa klo 9.30, silloin on myös koulun yhteinen päivänavaus.
Historiassa pohdimme vielä, miksi Roomaa usein sanotaan "ikuiseksi kaupungiksi". Keskiviikkona pääsemme ehkä tutustumaan jo Pompeijin saloihin. Teemme itsellemme myös lukusuunnitelman, koska historiantunteja menee paljon muihin juttuihin, ja joudumme opiskelemaan muutaman viikon päästä tulevaan kokeeseen omatoimisesti.
Yltissä teemme taas matkaesitteitä Eurooppaan. Mikä maa tulee seuraavaksi. Tällä viikolla voimme jo testailla geomaster- pelillä, kuinka hyvin tunnemme Euroopan paikkoja...
Fyke ja uskonto jäävät tällä viikolla väliin, ehkä ehdimme palata näihin oppiaineisiin paremmin toukokuussa!"

Torstaina toivotamme kaikille oikein virkistävää pääsiäislomaa ja kaikkea hyvää! Palaamme töihin taas tiistaina 22.4.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti