tiistai 10. syyskuuta 2013

Kuvaterveisiä Kierikistä

Hei!

Olimme 10.9 Kierikissä siellä on kivikaudesta tietoa ja pie ni kivikautinen kylä.

Kivikautinen kylä on Yli-Iissä.

Mukana oli 5A, 5B, 4-5 ja Kempeleen koulu.

Siellä me kävimme kiertämässä meidän oppaan kanssa kivikautinen kylä ja ansapolku Söimme eväät nuotion ääressä , katsoimme myös lopussa elokuvaa ja sitten mentiin katsomaan löytöjä.

Minä opin siellä paljon kivikaudesta ja niiden kulttuurista.

Minusta kaikki oli tosi kiinnostavaa.

Terveisin Viivi L. 5A

 

Siellä me paistettiin makkaraa ja tehtiin kaulakorut kivestä ja kaiverettiin siihen kiveen reikä toisella kivellä. Ja kierittiin ja meidän ryhmän opas kertoi eläinten astoista. Ja ammuttiin jousipyssyllä. Ja käutiin kiviajan taloissa ne olivat kiinostuvia. Ja katottiin mielen kiitoinen elokuva. Kierikissä oli kiinnostavaa eläinten ansoja ja korujen teko ja kivikauden talojen sisällä oli jännää. Meitä opasti mies joka oli mukeustunut kiviaikaisesti. Ja oli siellä muitakin oppaita kaksi, mutta ne opasti muita luokkia. T:Milka

Kierikissä oli tosi kivaa.
Kierikki on Yli-Iissä.

Tein kivikorun ja ammuin jousipyssyllä ja söin makkaraa.

Opin tekemään kivikorun.

T. Saku

 

Kierikissä me näimme monttuja, niissä oli ollut kivikaudella taloja. Menimme katsomaan kivikautisia taloja, niitä lämmitettiin avonuotiolla ja aina, kun paistoi aurinko se lämmitti. Menimme syömään, söimme makkaraa, leipää ja joimme mehua. Menimme ampumaan jousilla, koska kivikauden ihmiset metsästivät niillä. Sitten hioimme kiviä, minä tein kaulakorun. Menimme ansapolulle. siellä oli ansoja esim kaha,käpälälauta ja asetuskeihäs.
Tehnyt:AKSELI.
Kierikissä oli kivikauden esineitä joita oli rakennettu mahdollisimman kivikauden näköiseksi ja siellä oli myös ihan kivikaudelta löytyneitä esineitä. Kierikissä oli ansapolku jolla oli paljon erilaisia ansoja. Kierikissä teimme korut kivistä joihin kaiverrettiin reikä
Toisella kivellä. T. Sonja.Kierikissä opin myös niistä taloista paljon. Taloja lämmittivät turve ja yhdessä talossa Oli lämmikkeenä järviruoko. Kivikauden ihmiset nukkuivat turkiksien päällä ja tyynynä saattoi jopa olla kivi. Heillä oli vaatteina turkiksista ja eläimen nahasta tehtyjä vaatteita. Ansojen nimiä olivat mm. Lisku, käpälälauta, karhurihma Ja vipurihma. Opin Kierikissä paljon muuta mutta tästä tulisi muuten tosi pitkä.
T. Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti