sunnuntai 22. syyskuuta 2013

VIIKKO 39


Syyspäiväntasaus on takana, ja niin ovat vitosluokan syksyn retketkin, olemme käyneet niin leipomus- ja kasvienkeruuretkellä Oulunsalossa, tutustumassa esihistoriaamme Yli-Iin Kierikissä kuin kaiken huippuna odotetulla ruskaleirikouluretkellä Posion Korouomassa, missä saimme ihailla jääkauden jättämiä jälkiä  ainutlaatuisen maanvajoaman ympäristössä. Tällä viikolla onkin  aika raportoida kaikkea oppimaamme. Olenkin jo saanut useimmilta ryhmiltä Kierikin raportin, mutta vielä osa puuttuu. Myös Korouoman retkeltä pitäisi tehdä oppimisraporttia.

Tälä viikolla on kolme asiaa, matikkapäivä tiistaina, oma päivänavaus ja äidinkielen koe perjantaina. Otan mielelläni ajatuksia vastaan päivänavauksen toteuttamiseksi! Voisimme kertoa muille, mitä kaikkie ja ennenkaikkea MITEN olemme tänä syksynä oppineet.  Halukkaat päivänavausesiintyjät voivat ilmoittautua  Opettajalle.

Tällä viikolla järjestäjävastuussa on Samu kaverinsa kanssa. Muistammehan Felix-laivan ja Messin imuroinnin!
Matikkapäivänä on mukavaa opiskella yhdessä kaikkien koulumme viidesluokkalaisten kanssa. Toivottavasti opimme kaikki mahdollisimman paljon mittaamista käytännössä ja samalla päättelyn ja päässälaskun arvokkaita taitoja. Siksi tiistaina ei ole historiaa eikä äidinkieltä.

HYVÄ TAVOITE KERTOO TARKASTI; MITÄ OPIMME TIETYN AJAN KULUESSA TEKEMÄÄN. (Opin luettelemaan, vertaamaan, kertomaan omin sanoin, laskemaan oikein ja tarkasti, ymmärtämään, ottamaan vastuuta tai muuta vastaavaa) 

Äidinkielessä harjoittelemme tietotekstin lukemista ja tiedonhakua. Nyt arvioimme ihan numeroin, millaiset tavoitteet osaamme kirjata viikon varrelle. Loppuviikosta arvioimme monella tavalla, mitä äidinkielen taitoja olemme tänä syksynä saavuttaneet. Vapaa-aikanamme tyhjennämme iPadeja ja iPodeja turhista kuvista.

MATEMATIIKASSA OPIMME MITTAAMISTA KÄYTÄNNÖSSÄ MONISSA ERI PISTEISSÄ MATIKKAPÄIVÄNÄ. Opimme ymmärtämään erilaisten mittayksiköiden tarpeellisuutta sekä opimme muuttamaan yksiköitä toiseksi.

HISTORIASSA opimme ymmärtämään ja kertomaan omin sanoin, mitä tarkoittaa esihistoriallinen aika. Kaikki ovat lähettäneet Kierikkiraporttinsa Vuokolle. Historiaa on tällä viikolla keskiviikkona ja perjantaina.

KUVAAMATAIDOSSA teemme viime viikolla aloittamamme linotyön kaiverruksen valmiiksi.

FYKESSÄ opimme tietämään, mitä ovat atomit ja alkuaineet.

BIOLOGIASSA tutkimme, millainen olisi hyvä kasvupaikka.

USKONNOSSA opiskelemme, millaista on elää kristittynä maailmassa.

TÄLLÄ VIIKOLLA TOIMIMME USEIN ERI LUOKKIEN,  OPETTAJIEN JA MONIEN VIERAIDEN  KANSSA: KOULUSSA LIIKKUESSANI MUISTAN AINA; ETTÄ EDUSTAN PAITSI ITSEÄNI, MYÖS KOTIVÄKEÄNI, LUOKKAANI, KOKO KOULUA, OULUA JA SUOMEA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti