sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Viikko 40

Nyt se viikko on on tullut - syyskuun loppu ja lokakuun alku....ja kuuden päivän työviikko, sillä lauantaina on kirpputori- ja kierrätyspäivä.
Tällä viikolla tavoitteenamme on oppia
ÄIDINKIELESSÄ erilaisten lausetyyppien muodostamista. Perjantaina lukupiirissä valmistaudumme pitämään esityksen omasta lukupiirikirjastamme! Myös viikkotavoitteiden teossa kiinnitämme entistä enemmän huomiota siihen, että asettamamme tavoitteet voidaan mitata jollakin tapaa perjantaina. Esim. Kirjoitan yhdessä lukupiiriryhmäni kanssa ainakin kymmenen lausetta yhteiseen lukupiiripäiväkirjaamme sekä lisään sinne yhden kuvan ja linkin sekä harjoittelen esittämään sitä kavereille.


Matematiikassa harjoitellaan pituuden ja pinta-alan mittayksiköitä ja yksikönmuunnoksia. Pinta-aloissa onkin jo haastetta, joten harjoittelua tarvitaan. Kuinkahan moni osaa perjantaina laskea solun lattialla olevan suunnikkaan pinta-alan?

HISTORIASSA teemme aikajanan ja otamme selvää, millainen ihminen on ollut aikojen alussa. Tutkimme myös, miten ihmiset vähitellen alkoivat siirtyä keräilijöistä viljelijöiksi ja kuinka kauan sitten se tapahtui...

KUVIKSESSA viimeistelemme linotyön kaiverruksen sekä otamme koevedoksen.

FYKESSÄ kysellään, kuinka hyvin alkuaineet on opittu sekä opetellaan kertomaan omin sanoin, mitä tarkoittaa kemiallinen reaktio. Teemme tästä iPadeilla vihkotyön.

BIOLOGIASSA opimme luokittelemaan kasveja eri tavoin sekä tunnistamme niitä.

USKONNOSSA keskustelemme ja etsimme ratkaisuja siihen, miten voisimme paremmin torjua kiusauksia.

 Kirpputorille lauantaina  voit tuoda käytettyjä, puhtaita ja ehjiä tavaroita, joita itse et tarvitse, ja jotka voivat jollekin toiselle olla aarteita. Jokainen tuote merkitään omalla nimellä, luokalla ja hinnalla, ja jokainen ostos tilitetään tuon saman lappusen kanssa luokan kassalippaaseen.
Samana päivänä voimme järjestää myös muuta ohjelmaa ostajille. Esim. Luokkamme Korouoma, Kierikki -ja muut esitykset voidaan laittaa non-stop esityksinä pyörimään, mutta muutakin kivaa saa keksiä. Esitykset ja niiden aikataulu täytyy olla selvillä keskiviikkoaamuna.

Kouluun 9.00-9.30 valmistellaan luokissa ja soluissa kirpputorit kutenennenkin sekä esitykset, joita luokissa pidetään 9.30-12.00 kirpputorit auki ja luokassa pyörivät esitykset/näytökset erillisen aikataulun mukaan , jossa jokaiselle oppilaalle on määrätty oma vastuuvuoronsa, ruokailu - ja kiertelyaikansa. 10.15 ruokailu 12.00-12.30 luokissa ja soluissa siivous12.30 koulu loppuu. Luomme myös järjestyksen lauantaipäivälle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti