sunnuntai 1. joulukuuta 2013

VIIKKO 49

15 koulupäivää jäljellä ennen joululoman alkua! Lisäksi eilen sunnuntaina alkoi joulukuu ja oli myös ensimmäinen adventti. Joulun odottaminen ja siihen valmistautuminen siis alkoi. Pian se joulupukkikin tulee. Muistakaahan olla kiltisti, tontut liikkuvat jo! ;)


Tällä viikolla opiskelemme taas paljon uusia asioita.

TORSTAINA klo 9.25 on koko koulun yhteinen itsenäisyyspäiväjuhla! Silloin toivotaan kaikkien pukeutuvan niin, että asussa on edes jotakin sinistä tai valkoista! Myös b- ryhmä tulee kouluun klo 9.25!

Äidinkielessä harjoitellaan kuvaamienne elokuvien editointia Ossin avustuksella.

Historiassa opiskellaan yhdessä Tuulian kanssa Antiikin Kreikkan liittyviä asioita. Tutustumme muun muassa Kreetaan, joka oli Euroopan ensimmäinen korkeakulttuuri sekä perehdymme tarujen Kreikkaan.

Matematiikassa opiskellaan Ossin kanssa kuvioiden tulkintaa, vaihtoehtojen tulkintaa ja torstaina a-ryhmän kanssa ohjelmassa on hevoskilpailu -peli. Torstaina selviää, onko koulun pihassa oikeat hevoset odottamassa...

Uskonnossa aiheena on kirkolliset juhlapyhät ja niitä opiskellaan toisten oppilaiden esitysten pohjalta.

FyKe:ssä jatketaan veden ainutlaatuisiin ominaisuuksiin tutustumista, opiskellaan suolaisen ja makean veden ominaisuuksia sekä mitataan nesteen happamuutta eli pH -arvoa.

Kuviksessa Ossi ja Tuulia järjestävät torstaille jotain hauskaa ohjelmaa. Pidettäköön yllätyksenä mitä silloin teemme :)

Keskiviikkona on neljännellä tunnilla solun yhteinen revontulituokio, jossa on kaikkea kivaa ohjelmaa ja tekemistä.

Muistakaa kaikki että tiistaina on viidennellä tunnilla maantiedon koe kappaleista 14-20!!

Tämän viikon järjestäjä on SANNI.

 

Perjantaina 6.12. on vapaapäivä, sillä silloin on Suomen itsenäisyyspäivä. Suomi itsenäistyi vuonna 1917. Tuota ennen, vuodesta 1809 alkaen, Suomi oli ollut itsehallinnollinen osa Venäjän keisarikuntaa. Itsenäisen Suomen ensimmäinen presidentti oli vuosina 1865-1952 elänyt K. J. Ståhlberg. Hänestä tuli Suomen presidentti vuonna 1919 ja oli presidenttinä vuoteen 1925. Tiesitkö, että itsenäistymisen jälkeen Suomesta kaavailtiin ensin kuningaskuntaa?

Maamme itsenäisyyttä on uhattu kahdesti. Vuosina 1939-1940 käytiin talvisota Neuvostoliittoa vastaan. Lisäksi vuosina 1941-1944 käytiin jatkosota jälleen Neuvostoliitton kanssa. Samoihin aikoihin, vuosina 1939-1945 käytiin toinen maailmansota, joka oli maailmanlaajuinen konflikti.
Itsenäisyys on tärkeä asia. Tällöin maa ei ole minkään toisen valtion komennuksen ja hallinnon alla, vaan maa voi tehdä omia itsenäisiä päätöksiä.

 


Tällä viikolla laitamme myös HYVÄÄ KIERTÄMÄÄN!!
Erityisesti tämän viikon tavoitteena on, ja miksipä emme jatkaisi tätä jouluun asti, että jokainen oppilas yrittää tehdä toiselle jonkun hyvän teon. Kun sinulle on tehty hyvä teko, laitat hyvän kiertämään, eli teet jollekin toiselle oppilaalle jotain hyvää. Pianon päällä on keltainen laatikko, johon jokainen saa käydä laittamassa nimettömän lapun. Lapussa saa kertoa, kuka oppilas on tehnyt viikon aikana jotain hyvää ja mitä hän on tehnyt.

HYVÄÄ ALKAVAA VIIKKOA KAIKILLE!

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti