sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Viikko 51
Alkava viikko on viimeinen työviikko ennen joululomaa. Tällä viikolla ohjelmassa on kaikkea erilaista touhuamista. Toki jaksamme myös opiskella ahkerasti!

Viimeisellä viikolla tehdään joulu-urakointia. Joulu-urakat tarkentuvat vielä tarkemmin. Tällöin siivotaan omat laatikot, järjestellään luokkaa ja laitetaan mm. kynärasiat järjestykseen. Palautamme myös kuvistöitä. Vuokon kanssa teillä on lyhyitä arviointikeskusteluja. Joulukortit tehdään valmiiksi ennen torstaita!


Viimeinen koulupäivä on lauantaina 21.12. Samana päivänä on talvipäivänseisaus, jolloin Aurinko on suoraan eteläisellä pallonpuoliskolla Kauriin kääntöpiirin yläpuolella. Pohjoisella pallonpuoliskolla se on vuoden lyhin päivä. Pohjoisen napapiirin pohjoispuolella aurinko ei tuolloin nouse lainkaan. Tuon päivän jälkeen päivät alkavat taas pidentyä.Kristityt viettävät joulua Jeesuksen syntymän muistoksi. 24.12. on jouluaatto. Varsinainen joulupäivä on joulukuun 25. päivä, jolloin Jeesus syntyi tallissa Juudean Betlehemissä. 26.12. on Tapaninpäivä, eli toinen joulupäivä. 6.1. vietetään loppiaista, jolloin jouluaika loppuu. Kristinuskossa loppiaista vietetään itämaan tietäjien käynnin juhlapäivänä.Ennen kristinuskoa joulua juhlittiin, mutta erilaisessa tarkoituksessa. Tuolloin juhlittiin talvipäivänseisauksen aikoihin luonnon virkoamista. Talvi oli pimeimmillään, mutta päivät alkoivat vähitellen pidentyä ja valo voittaa pimeän.Tällä viikolla Ossi tekee teemahaastatteluja.Historiassa Ossi ja Tuulia pitävät tietovisan ensimmäisistä korkeakulttuureista.Biologiassa ja maantiedossa työskentelemme muun muassa geomaster -ohjelman parissa.


Äidinkielessä käymme Kulkurista sivut 68-71 ja Kynäkulkurista teemme tehtävät sivulle 39 asti.


MUISTAKAA ETTÄ MATEMATIIKAN ARVIOINTI ON TIISTAINA!!Keskiviikkona kello 12.00 on koulun yhteinen revontulijuhla. Keskiviikko on muuten normaali päivä, saatte kokeita takaisin ja teemme joulu-urakointia luokassa.Torstaina on joulukirkko klo 9.00. Sinä päivänä on kummipäivä ja pikkujoulu yhdessä kummiluokan kanssa. Aloitamme pikkujoulun klo 9.45, menemme syömään 11.15 ja jatkamme pikkujoulua klo 11.45. Ossi ja Tuulia pitävät tämän päivän.
 

Perjantaina Ossi ja Tuulia pitävät koko päivän. Tiedossa on erilaista touhua ja toimintaa.


Lauantaina on todistusten jako ja joululoma alkaa!

Tällä viikolla järjestäjänä on Matias.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti