lauantai 15. helmikuuta 2014

Viikko 8


Voit unelmoida, luoda, suunnitella ja rakentaa maailman hienoimmat paikat, mutta tarvitset ihmisiä unelmiesi toteuttamiseen.— Walt Disney

Viikon tavoitteet:

Hiihtoloma lähestyy. Vielä kaksi viikkoa tiukkaa puurtamista, jonka jälkeen pääsemme ansaitulle lomalle hiihtelemään, pelailemaan ja viettämään aikaa läheistemme kanssa. Tällä viikolla käsittelemme äidinkielen tunneilla tiistaina suomen kielen eri murteita. Käsittelemme tällä viikolla myös vuoropuheluja ja Kalevalaa.Tiedätkö, millainen kirja Kalevala on ja kuka sen kirjoitti?
Matematiikassa jatkamme murtolukuihin perehtymistä. Nyt tutkimme murtolukujen laventamista, vertailua ja kertomista. Kaikki ovat todella tärkeitä taitoja, joten muistathan keskittyä tunneilla ja tehdä kotitehtävät huolella. Historian osalta jatkamme antiikin ajan tutkimista. Siirrymme Kreikasta Roomaan ja perehdymme mm. roomalaisten edistyksellisiin keksintöihin. Tiesitkö, että roomalaiset keksivät vesijohtoverkoston jo n. 300 eaa?
Biologiassa alamme tutkia ihmisen biologiaa. Tällä viikolla käsittelemme luut ja lihakset sekä ruoansulatusjärjestelmän. Montakohan luuta ihmisruumiissa mahtaa olla? Entä motako lihasta? FYKESSÄ opiskelemme voimaa ja liikettä. Mietipä, mitkä voimat saavat luistelijan tai kiekon liukumaan jäällä? Myös kuvataiteessa viikon aihe liittyy ihmiseen: olisikohan opettajalla mietittynä jotain olympialaisiin liittyvää?
Huomio!
Perjantaina meillä ei ole musiikkia, vaan musiikintunti korvataan hiihtoloman jälkeen perjantaina 14.3., kuten yhdessä sovittiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti