torstai 13. maaliskuuta 2014

PULPETTIKIRJAN ESITTELY

Kirjoita tänne luokkablogiin lyhyt esittely omasta pulpettikirjastasi. Halutessasi voit vielä esitellä täällä, mitä muita kirjoja luit esim. hiihtolomalla. Käy senjälkeen katsomassa, mitä kirjoja muut oppilaat ovat lukemassa, ja käy kommentoimassa niitä, jotka olet lukenut.

Esittelystä täytyy käydä ilmi:

  1. kirjan nimi
  2. kirjailija
  3. kuva kirjan kannesta.
  4. Mihin kirjallisuuslajiin kirja kuuluu? Onko se runoutta, romantiikkaa, seikkailua, hevoskirjoja, fantasiaa, jännitystä vai miten luonnehtisit kirjaasi?
  5. Kirjoita, montako sivua olet nyt lukenut, ja millaiselta alku mielestäsi vaikuttaa. Voit kertoa päähenkilöstä, sivuhenkilöistä, ympäristöstä ja tapahtumakuluista muutamalla lauseella omin sanoin. Suosittelisistko kirjaa kenellekään lukemasi perusteella?
ESIM.
Luen parhaillaan Roald Dahlin mainiota nuortenkirjaa Matilda. Olen nyt sivulla 78, mutta tuskin maltan jättää sitä kesken. Tämä kirja on oikein humoristinen, mutta toisaalta surullinen nuortenromaani, joka on tavallaan seikkailukirja. Päähenkilö on kotonaan kaltoinkohdelluksi tullut Matilda-tyttönen, jolla osoittautuu olevan hieman yliluonnollisia kykyjä. Siinä on siis myös aimo annos fantasiaa. Suosittelen kirjaa kaikille, se on huikean huippujännittävä ja ennenkaikkea hauska keromus pienen tytön taistelusta hirmuaikuisia vastaan. Tutustupa vaan rehtori Thurnbulliin! Huh, mikä nainen! (Melkein kuin meidän ope, vai?) Kannattaa ehdottomasti lukea, täydet viisi tähteä!
                          Repa
Viikkoarviointi tehdään tällä viikolla tänne!

1 kommentti: