sunnuntai 11. elokuuta 2019

VIIKKO 33

Niin vain pyörähti viides luokka käyntiin ja monta luokan yhteistä asiaa jo saimme selvitettyä ja sovittua. Tällä viikolla alkaa vasta oikein lukujärjestyksen mukainen työskentely, joskin pari tuntia menee vielä  solutuntiin ja  Oulanka-infoon.
Maanantaina saatte leirikoulusopimukset, jotka teidän tulee lukea yhdessä kotiväen kanssa ja sitoutua yhteisiin sääntöihin allekirjoittamalla sopimus yhdessä vanhempien kanssa.

Tällä viikolla meillä on myös oppilaskunnan jäsenen vaali.
Tässä on 5a-luokan äänestyslinkki.                             
    
Tässä on 5b-luokan äänestyslinkki.

Tämän viikon aikana ehdimme myös huomata, jos joku sovituista käytänteistä ei toimi. Järjestäjät aloittavat työnsä maanantaina. 5A-luokan järjestäjät huolehtivat solun siisteydestä maanantaisin, 5b-luokan järjestäjät tiistaisin. Siihen kuuluu laivan imurointi ja järjestäminen, kenkäeteisen moppaus ja lasikoppien siisteyden tarkastus.

Ympäristötiedossa meillä alkaa metsän ekosysteemiin tutustuminen, ovathan metsät maamme vihreää kultaa. Pohdimme, mitä tiedämme metsistä ennestään. Jos säät ja aikataulut sallivat, käymmekin vähän tutustumassa lähimetsään. Lähiviikkoina on siis tarkoitus tehdä projekti suomalaisista metsistä, sen merkityksestä ja ekosysteemistä. 


Äidinkielessä lähdemme vauhdikkaasti vahtiin uusien KUISKE-kirjojen myötä. Innostumme myös uusista kavereiden vinkkaamista kirjoista ja luemme ahkerasti. Edelleen pätee puolen tunnin sääntö: jos lukuläksyä ei ole annettu, käytän lukemiseen silti vähintään puoli tuntia päivässä. Kirjastovälkät ovat keskiviikkoisin klo 9.15 ja 12.45. Ota kouluun mukaan kirjastokorttisi, sillä jokaisen täytyy tällä viikolla hommata itselleen myös oma pulpettikirja! Minkälaisista kirjoista sinä aiot aloittaa? 


Matematiikan aloitamme kymmenjärjestelmää kertaamalla. 










Viidennellä luokalla aloitamme uuden oppiaineen, historian. Aloitamme historian opiskelun tutustumalla esihistorian esineistöön muunmuuassa Ritari-kirjan avulla. 

Yhteiskuntaopin tunnilla kertaamme mediankäyttöön liittyviä taitoja.

Kuviksessa teemme omat vahvuustaulumme niin valmiiksi, että voimme lähettää ne tulostettavaksi Vuokolle ja Marille. Sen jälkeen kiinnitämme ne vielä oman komeromme oveen. Siihenhän voimme kiinnittää vahvuustarroja pitkin vuotta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti