Mukavaa lapsen oikeuksien viikkoa kaikille!
Lapsen oikeuksien julistus
tulee tällä viikolla 30-vuotiaaksi! Toivottavasti maailmassa työ kaikkien maailman lasten oikeuksien toteutumiseksi jatkuu! Samalla, kun parannamme maailman lasten asemaa, koko maailma muuttuu parempaan suuntaan.
Tämän vuoden teemana on erityisesti
"Lapsella on oikeus olla oma itsensä"
Mitä se voisi tarkoittaa meidän arjessamme? Hyväksytäänkö kaikki lapset ja hyväksymmekö me toinen toisemme sellaisina kuin kukin olemme?
Tällä viikolla on myös Euroopan jätteenvähentämisviikko. Miten me voisimme vielä parantaa tässä asiassa? Tarjoittimet ovat jääneet aivan kiitettävästi suurimmalta osalta pois, samoin ruokahävikki on jo aika hyvin saatu pysymään kurissa, vielä pitäisi muistaa jättää pöydät siisteiksi ruokailun jälkeen.
Perjantaina pääsemme pitämään kirja- ja runovinkkauksia päivänavaukseen, Jee! Yritämmehän parastamme korvataksemme sen harmituksen, kun kirjailija Tittamari Marttinen ei päässytkään tulemaan koulullemme!
Äidinkielessä siis jatkuvat luku- ja runopiirit, sekä päivänavausharjoitukset. Aloitamme toden teolla tietenkin myös joulujuhlaharjoitukset.
Ympäristöopissa meillä tutustutaan karttojen saloihin, lasketaan pituus- ja leveyspiirejä ja kartan koordinaatteja. Onhan kaikilla nyt opetusaineistot.fi-sivun tunnukset tallella, että päästään harjoittelemaan huipputehtäviä!
Matematiikassa sovellamme desimaalilukujen yhteen- ja vähennyslaksua mittaustehtävillä ja pidämme keskiviikon ja torstain tunneilla pienen arviopinnin. Puolen ryhmän tunneilla osallistumme ajattelun taitoa vaativaan majava-kilpailuun, millä on vaikutusta arviointiin vain ylöspäin nostavasti! Jehuu!
Historiassa jatkamme tutustumista varhaisiin korkeakulttuureihin. Tällä viikolla perhdymme erityisesti Egyptin valtakunnan syntyyn. Miksi sanotaan, että Egypti oli Niilin lahja? Minkä niminen oli muisnaisten egyptiläisten kirjoitusjärjestelmä?

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti