maanantai 6. tammikuuta 2020

VIIKKO 2 vuonna 2020

Hyvää uutta vuotta kaikille!
Joululoma on mennyt ja nyt katse kohti tulevaa ja uutta, alkanutta vuosikymmentä! Muistithan lomalla lomarauhan, joka julistettiin päättäjäispäivänä? 

Tänään kanssamme aloittavat työskentelyn Jaana, Juulia, Raila ja Terhi! Tervetuloa harjoittelemaan parhaiden vitosluokkalaisten kanssa!

Tiedätkö, miksi koulu alkoi vasta tänään, eikä eilen, tammikuun kuudentena päivänä? Miksi eilen oli vapaapäivä? No tietenkin siksi, että oli loppiainen. Espanjassa loppiainen on vuoden odotetuin juhla, niin myös tietääkseni Venäjällä. Lähiaikoina opimmekin paljon eri Euroopan maiden tavoista ja kulttuurista, sillä ympäristöopissa alamme tutkia Euroopan valtioita. Tällä viikolla kertaamme ennen joulua oppimiamme asioita Euroopan kulttuureista, asutuksesta, luonnonvarojen käytöstä sekä elinkeinoista. Toinen tärkeä teema on kierrätystaitojen vahvistaminen, sillä olemme saaneet uudet kierrätysastiat soluihin.

 Tämän alkuvuoden jakson opiskeluaiheitamme ovat Euroopan lisäksi  äidinkielessä uutiset. Keräämme ja etsimme Hyviä uutisia!, joista kokoamme hyvien uutisten seinää. Samalla pohdimme, mikä tekee jutusta uutisen ja millainen on hyvä uutinen. Tutkimme erityisesti sellaisia tiedeuutisia, joiden perusteella voitaisiin ratkoa maailman nälkäongelmaa, sillä ERASMUS+-hankkeemme tammikuun tehtävänämme on tehdä esitys aiheesta Agenda 2 : "EI NÄLKÄÄ."  
Lisäksi panostamme uutisiin, jotka herättävät toivoa tulevaisuuteen, sillä helmikuun monialaisen oppimiskokonaisuuden aiheenamme on TOIVO. Etsimme niitä, kuvitamme  ja toimitamme niitä itse!
Äidinkielessä opiskelemme alkuvuodesta myös sanaluokkia. MUistathan Verbit, substantiivit ja adjektiivit? Mitä muita sanaluokkia olikaan? Ennen sitä visioimme hiukan tulevaisuutta, teemme itsearviointia ja asetamme oppimisellemme uusia tavoitteita. Olethan muistanut, että taitavaksi lukijaksi pääseminen ja sellaisena  pysyminen vaatii noin puolen tunnin lukemista joka päivä. 
Merkitse tällä viikolla lukemasi kirjat myös kirjadiplomiisi tai muihin lukemiisi kirjoihin. Hyviä kirjavinkkauksia voit tehdä tänne! 

Matematiikassa jatkamme vielä muutaman viikon ajan geometriaa. 
Mitä tasokuvioita näet kuvassa?



Sen jälkeen tutustumme tietojenkäsittelyyn, tilastoihin ja todennäköisyyteen, mistä on hyötyä mm. tutkiessamme ja vertaillessamme Euroopan maita. 
Tällä viikolla kertaamme  kuitenkin tasokuvioiden ja kulmien nimityksiä ja jatkamme monikulmioiden pinta-alojen ja piirien laskemiseen. 




Perjantaina pidämme lukujärjestyksestä poiketen historian tunnit, joten muista ottaa historian kirja ja vihko perjantaina kouluun. Historiassa aloitamme uuden jakson, jossa tutustumme antiikin Kreikkaan. Tiestitkö, että antiikin Kreikan kulttuurilla on ollut suuri vaikutus Euroopan historiaan? Antiikin Kreikkaa kutsutaankin usein länsimaisen sivistyksen kehdoksi.

Joka viikko jatkamme tavoitteiden asettelua ja niiden arviointia. Hyvinvointiteemanamme on "Minä ja tunteet". Mieti, millaiset asiat parantaisivat sinun ja muidenkin luokkatovereittesi hyvinvointia? Mitä sinä voisit tehdä hyvinvoinnin lisäämiseksi? Mikä tuo iloa oppimiseen ja koulupäiviin? Miten selviän ikävämpien tunteiden kanssa? 

Tämä viikko on lyhyt, eikä kaikkia oppiaineita ehditä pitää. Torstaina meillä on terveydenhoitajan pitämät oppitunnit erikseen tytöille ja pojille. Silloin ei ole kuvataidetta, vaan ympäristöoppia. MUISTA OTTAA TORSTAINA YMPÄRISTÖOPIN VÄLINEET MUKAAN!


Oikein iloista ja elinvoimaista viikkoa meille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti