sunnuntai 12. tammikuuta 2020

VIIKKO 3

Tervetuloa opiskelemaan vuoden toista oppimisviikkoa!

Viikonloppuna olikin mielenkiintoisia sääilmiöitä. Perjantaina saimme ihailla uskomattoman komeaa täysikuuta, mutta huomasitko illalla sen olevan puolivarjossa? 
Kuva: Keskipohjanmaa/Jaana Mäkelä

Kuva: Ursa/Veikko Mäkelä

Kuva: Ursa/Veikko Mäkelä
Lauantaina taas sulivat melkein kaikki lumet ja sunnuntain ja maanantain välisenä yönä oli kova myrsky. Meidänkin pihalle viemä joulukuusi oli lähtenyt omille teilleen, onneksi ei sentään pois omalta pihalta. Eilen sitten näkyikin jo outo valoilmiö taivaalla, päivä pitenee ja auringon valo heijastui ihanasti hetkittäin kotiinkin.  Tällä viikolla meille on luvattu lähes pelkästään lämpöasteita, mikä on aika harvinaista tähän vuodenaikaan. 
Ohessa on Erasmus+-projektimme uusi logo, SDG's Action eli kestävän kehityksen toimintaa. Sama taiteilija Valentí Gubianas on kuvittanut myös kaikki Agenda 2030 tavoitteet. Tässä kuussa meidän tehtävänämme olisi mm. tehdä taideteos tavoitteesta 2: "EI NÄLKÄÄ". 
Äidinkielessä opiskelemme sanaluokkia, uutisia ja varsinkin etsimme hyviä uutisia jätteen kierrätykseen ja lajitteluun liittyen. 


Tällä viikolla meillä on perjantaina päivänavaus. Silloin voimme kertoa koko koululle tarjoittimettomasta ruokailustamme ja "syön kaiken, mitä otan"-kampanjastamme. Samalla meidän pitää opastaa muuta koulua uusien jätteenlajitteluastioiden käyttöön. Miten haastaisimme koko koulun käyttämään niitä? Tiedätkö SINÄ, miksi jätteitä kannattaa lajitella? Koko projektimme mottona on, että "every action matters". Ilmastonmuutosasioissa kaikki vaikuttaa kaikkeen. 
Matematiikassa jatkamme pinta-alojen ja piirien opiskelua. Muistathan ottaa Ville-tehtävien tekemisen osaksi jokaviikkoista työskentelyäsi, vaikka oppitunneilla ei aina niihin aikaa jäisikään. Niiden avulla vahvistetaan ja kerrataan tunneilla opittua, mutta niissä on mahdollista myös edetä ihan omaan tahtiin.

Ympäristöopissa teemme itsearvioinnin jaksolta "Kohti Eurooppaa" s. 21 taitojen vihkosta. Yksityiskohtaisemmin alamme opiskella Eurooppaa  projektissa, missä tutustumme mm. eri Euroopan valtioihin tarkemmin. Tavoitteet tähän jaksoon tehdään sivulle 102. Opiskelemme tällä viikolla myös Luontoon- kirjan kappaleen "Euroopan alueita", mihin liittyviä tehtäviä löydät classroomista.  Tiistain ympäristöopin tunnilla suunnittelemme päivänavausta. Vapaaehtoiset voivat halutessaan suunnitella sitä myös matematiikan puolenryhmän tunneilla. 

Historiassa tutustumme vielä tarkemmin antiikin Kreikan mytologiaan. Tiedätkö, mikä on kyklooppi ja mihin taruun se liittyy?

Keskiviikkona koulu loppuu klo 12.45 opettajien koulutuksen vuoksi. 
Oikein mukavaa oppimisviikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti