sunnuntai 3. toukokuuta 2020

VIIKKO 19 2020

Hei kaikki!

Jäätä ei eilen Kempeleenlahdella ollut enää paljoa...

Västäräkki matkoiltansa
kertoilee jo juttujansa.
Lintukodin kuistilla
iloinen on tunnelma.
Laulut kauas kantautuu,

onkohan jo toukokuu?

Pii paa puu, terve toukokuu!

Heittäkäämme kengät, sukat,
linnut laulaa, kukkii kukat.
Aalto vapautuu, onhan toukokuu.

Varmaan kaikilla oli aika erilainen vappu kuin aiemmin, koska piti vieläkin olla eristyksissä. Toisaalta viime viikolla saimme kuulla, että saamme jo palata kouluun 14.5. Sitten ehdimmekin opiskella paljon taitoja, joita tällaisina poikkeusaikoina tarvitaan. Miten pestään kädet oikein, miten säilytetään turvavälit ja  miten voin yleensäkin  toimillani hidastaa koronan leviämistä. 

Viime viikolla meillä oli aivan mahtavia opiskelijoiden pitämiä tunteja. Oli kyllä mukava nähdä, että oppilaista suurin osa halusi kiirehtiä ajoissa livetunneille ja osallistua opetukseen. Hienoa!  Palautuksissa täytyi kuitenkin muistutella liian monia. Teille annettiin jokaisen oppitunnin lopussa reilusti aikaa tehdä tehtäviä, ja palauttaa ne heti, mutta vieläkin näkyy, että joillakin on aivan tyhjää. Lisäksi, jos tehtävät tekee HETI oppitunnin jälkeen, ne ovat parhaiten mielessä.  Onneksi valtaosa kuitenkin palauttaa tehtävät välittömästi ja keventää näin meidän opettajien työtaakkaa, kiitos siis sinulle, joka aina palautat tehtäväsi ajoissa! Tämä tietenkin näkyy myös arvioinnissa.

Ympäristöopissa meillä jatkuu ihmisen tutkiminen. Se onkin varsin mielenkiintoinen tutkimuskohde, ja olitte ihanasti viime viikolla mukana. Tällä viikolla opitaan taas yysia systeemejä, jotka kehossamme pyörivät. Näitä ovat ruoansulatus, hermosto, aistit ja hormonit. Oppitunnit pitävät teille Jenni, Hanna ja Paukku. 


Äidinkielessä on ollut aivan mahtavaa lukea teidän elämänkertojanne lapsuudesta ja nuoruudesta. Näistä elämänkerroista tulee huimia tarinoita. Parasta on, että olette muistaneet kirjoittaa kokonaisin lausein ja oikeinkirjoitussäännöt mielessä, niin tekstistänne saa helposti selvän. Tällä viikolla pääsette jatkamaan kertomuksianne aikuisuuteen ja ihan vanhuuteenne saakka. Siinä voitte antaa unelmienne laukata! Oppitunteja teille pitävät tällä viikolla Pauliina ja Anniina. 






Matematiikassa meillä opiskellaan murtolukujen sovellusta, murtoluvun muuttamista desimaaliluvuksi ja prosenttilaskua, vihdoinkin!!! Tätä olemme odottaneet.
Muistathan, että kirjan tehtävistä suurin osa tehdään oppitunneilla opettajan johdolla. Luokissa on muutama todella paljon matikkaa harrastanut laskija, joiden olen luvannut laskea tehtävät omaan tahtiin, ja he ovatkin palauttaneet tehtävänsä yleensä saman tien. Jos sinulla on ollut vaikeuksia laskea matikkaa ja palautuksistakin on pitänyt huomauttaa, et saa lähteä pois oppitunnilta, vaan opettelet laskut siinä opettajan johdolla saman tien. Villet ovat niitä varsinaisia kotitehtäviä, joilla pystyt oppituntien lisäksi  arvioimaan osaamistasi, siksi on tärkeä laskea niitä joka päivä ja juuri siksi ne ovat pakollisia. Myös matematiikan itsearviointi kertoo osaamisestasi, osalla oli sekin jäänyt tekemättä. 😔😩. Voin arvioida vain sitä osaamistasi, minkä näytät minulle, ymmärrät varmaan sen? 

Taimenne pääsivät eilen karaistumaan vähäksi aikaa pihalle luonnonvaloon.
Viikonloppuna on äitienpäivä. Nyt laitetaankin luovuuskilpailu pystyyn siitä, mitä äidille voisi antaa äitienpäivänä, kun ei ole koulun materiaaleja käytössä. Millaisen kortin voisit askarrella kotoa tai luonnosta löytyvistä materiaaleista? Vai kirjoittaisiko äitienpäiväkirjeen? Entä millaisia lahjoja äidille voisi nyt antaa? Osaatko leipoa hienon kakun? Vai kerättäisikö yhdessä virtuaalinen keittokirja kaikkien meidän parhaista resepteistämme? Vai tehtäisikö äidille jalkahoito tai hartiahieronta. Voisi olla, että joku äiti voisi ilahtua eniten huoneen siivoamisesta tai lupauksesta tyhjentää astianperukone aina tarvittaessa. Jokainen äiti on erilainen ja pitää  varmasti eri asioista. Mutta sinun äitisi pitää varmasti juuri sinusta, ja se on yksi maailman arvokkaimmista asioista!

Mukavaa työviikkoa! Muista yrittää parastasi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti