sunnuntai 17. toukokuuta 2020

VIIKKO 21

Hei Kaikki!
Hienosti pyörähti lähikoulu käyntiin, vaikka niin moni asia täytyi tehdä toisella tavalla kuin aikaisemmin. Pidetään kuitenkin edelleen tarkkaa huolta turvaetäisyyksistä ja käsihygieniasta, niin emme tahallaan aiheuta tauitivaaraa itsellemme emmekä muille. Kuinka monia asioita voikaan tehdä yhdessä, vaikka lähelle ei voi mennäkään! Oudointa oli, ettei saa nähdä ihan kaikkia luokkakavereita, mutta hienosti tuntuu oppiminen sujuvan pienemmässäkin ryhmässä. Koitetaan kestää!

Tämän viikon torstaina on helatorstai, eli olemme koulussa ensin kolme päivää ja sitten perjantaina. Tiistaina koulu loppuu jo kolmannen tunnin  jälkeen, eli meillä 12.15 opettajien koulutuspäivän takia. 
Yritämme saada kaikki kevään tehtävät urakkalistaksi Qridiin, mutta voi olla, ettemme me opettajatkaan ihan kaikkea muista, joten voimme täydentää sitä päivittäin. Kannattaa siis seurata keväturakat-listaa.

Äidinkielessä urakoimme vielä kirjallisuusdiplomiasiat kuntoon, teemme äidinkielen tehtäväkirjaa ja sieltä lähinnä elokuvantekoon liittyviä asioita, i. Lisäksi teemme käsialavihkoa ja kuuntelemme Tomi Kontion kirjaa aina, kun aikaa jää. 

Ympäristöopissa opiskelemme ilmatiedettä, jospa ymmärtäisimme milloin sää lämpenee ja milloin on hyvä ilma järjestää pihatalkoot. 

Tiistaina on historian koe antiikin Rooma -jaksosta. Kertaa kappaleet 21-27 Ritari-kirjan ja sanomapron tehtävien avulla. 

Englannin tunneilla on mahdollisuus tehdä Annen antamien tehtävien lisäksi ja rinnalla ERASMUS-projektiimme liittyviä tehtäviä. Meidän pitäisi kaikkien käydä kirjautumassa Twinspacessa  "Naiset, jotka muuttivat maailmaa"-sivuistolle ja tutustua oheiseen padletiin, mistä löytyy meidän ja kaikkien muidenkin kumppanuusmaidemme elämäntarinat merkittävistä naisista. 


Tehty Padletilla




Meidän tehtävänämme on  tehdä 
Jonkinlainen äänitiedosto : Bulgarian MOTHER TERESASTA,
greencsreen-video tai kuva : Italian SAMANTHA CRISTOFORETTISTA
posteri: Romanian ANA ASLANISTA
thinglink: Kreikan JANE GOODALLISTA
diorama: Hollannin ANNE FRANKISTA
Nämä tehtävät voidaan thedä digitaalisina 
Suomen tehtävät yhteiseen Padletiin

Sinun tehjtäväsi on ottaa selvää, kuka on se nainen, joka on päätynyt tehtäväksesi. Kerää 3-7 tärkeää asiaa sen pohjalta ja suunnittele oma työsi. Osan tehtävistä voi tehdä vaikka yhteistyössä yhteistä alustaa suunnitellen, tai toinen puhuu, toinen äänittää, kolmas editoi jne...Tämä tehtävä vain siis sinulle, joka olet jo oppinut pääosan englannin tavoitteista ja olet kiinnostunut osallistumaan ERASMUS+-projektiimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti