sunnuntai 19. tammikuuta 2020

VIIKKO 4 eli kolmas opiskeluviikkomme

Hei Taas!
Eipä näytä vielä kunnon talvi tulevan, on ollut lauhaa ja kosteaa. Utsjoella tosin on tehty talven pakkasennätys, -37°C.  Täällä olemme saaneet nauttia loskakeleistä. Onneksi "Heikki katkaisi talven selän" ja kohti kevättä olemme menossa.

Kiitos vielä kaikille päivänavausprojektiin osallistuneille! Olemme saaneet paljon kiitosta myönteisestä ja informatiivisesta päivänavauksesta. Ymmärräthän, että tällaisiin vapaaehtoisprojekteihin osallistuminen kertoo osaamisestasi ja vaikuttaa tietenkin myös arvosanoihisi.  Varmasti jokainen oppi paitsi ympäristöasioista ja jätteen lajittelusta myös videon editoinnista ja tiedonhallinnasta.
Aloitamme NYT uusien jäteastioiden käytön ja seurannan. esimerkiksi välipalavälitunnilla biojätteet viedään biojäteastiaan.  Tällä viikolla 5a:n järjestäjät Ava ja Minttu toimivat jätevalvojina. 

Tällä viikolla opiskelemme äidinkielessä sanaluokkia ja uutisasioita. Joko tiedät, milloin on kyse uutisesta? Tämän viikon tavoitteena on, että jokainen etsii ainakin yhden hyvän uutisen. Voimme myös itse tehdä hyviä uutisia, kuten teimme niitä viime viikon päivänavaukseen! Muista myös pitää mukanasi diplomikirjaa. Sitä luetaan ainakin puolen ryhmän äidinkielen tunneilla. Valmistaudu myös tekemään kirjavinkkauksia lukemistasi kirjoista ja ainakin merkitsemään ne lukudiplomiin.


Matematiikassa opettelemme yhdenmuotoisuutta, suhdetta ja mittakaavaa, saapa nähdä ehdimmekö jo ympyrän pinta-alaan. Osaatko sanoa, miten lasketaan nelikulmion pinta-ala? Entä kolmion pinta-ala? 
Vihdoinkin saamme ympäristöopissa aloittaa myös Eurooppa-projektin, kun Raila ja Jaana ohjeistavat meitä siinä alkuun tiistaina. 
Voit jo etukäteen käydä tutustumassa Eurooppa-aiheisiin opetuspeleihin peleihin ja testata, kuinka hyvin osaat Euroopan kartan.  Kotitehtäväksi tulee tehdä kappaleesta 47 työkirjasta tehtävät 2 ja 3, jollet ole niitä jo tehnyt. 

Historiassa tutustumme antiikin Kreikan tunnetuimpiin kaupunkivaltioihin Spartaan ja Ateenaan. Tiedätkö jo, miksi Ateenaa kutsutaan demokratian kehdoksi?
Kuvahaun tulos haulle ostrakismos
HUOM: Perjantaina on yhteiskuntaopin tilalta historiaa. Ota siis perjantaina historian välineet mukaan kouluun.

Tällä viikolla voit aina, kun saat opettajan antamat tehtävät valmiiksi, tehdä matematiikan ja äidinkielen Ville-tehtäviä, omaa Ympin tutkimustasi, maailma-palapeliä ja vaikkapa lisää tilkkuja talven peittoomme! 

Oikein mukavaa opiskeluviikkoa kaikille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti