sunnuntai 26. tammikuuta 2020

VIIKKO 5

Tervehdys!




Niin vain olemme jo kolme viikkoa opiskelleet vuonna 2020 ja tammikuun viimeinen viikko on alkanut. Saimme myös viimein kunnon talvisen maiseman ja pakkasen!
Tiesitkö, että viime perjantain ja lauantain välisenä yönä oli uusi kuu ja silloin alkoi kiinalainen uusi vuosi, rotan vuosi. Rotan vuosi oli muuten viimeksi 12 vuotta sitten, ja suurin osa teistäkin olisi kiinalaisen horoskoopin mukaan rottia. Helsingissäkin nähtiin kiinalaisen uudenvuoden takia näyttävät ilotulitukset ja juhlinnat kirjastotalo Oodissa. 
Tällä viikolla meillä on muutama poikkeus lukujärjestyksessä. Kaikilla loppuu koulu torstaina jo klo 13 opettajien koulutuksen vuoksi. Samasta syystä   5a-luokalla kakkosryhmällä on keskiviikkona koulua klo 9.30-13.45.  ja kaikki 5b-luokkalaiset tulevat tiistaina kouluun klo 8.30. 
Keskiviikkona kaikilla 5b:n oppilailla on englantia klo 13-13.45. 

MAANANTAI
27.1.
TIISTAI
28.1.
KESKIVIIKKO
29.1.
TORSTAI
30.1.
PERJANTAI
31.1.
5a
5b
5a
5b
5a
5b
5a
5b
5a
5b
MA
UE
UO
MA koko luokka
RA/SA/
RA/SA
AI STK
LI
EN
HI
EN1/ MA2
YM
TS/TN
MA kertausta
KU
KU
MA
Koe
HI
YM
YM

TS/TN

TS/TN
MU
koe
KU
KU
HI
MA
koe
MU koe
EN
EN2//MA1
TS/TN
AI STK
LI
YM
HI
MA
STK
STK
AI3
MA 
koko luokka
EN
koko luokka
opettajien koulutus
            AI STK
lukutunti
VAL2h
VAL 2h



Äidinkielessä jatkuvat vielä sanaluokkien taivuttelut ja uutiset. Erotatko muuten valeuutisen oikeasta uutisesta? Erotatko myös, mikä on uutinen ja mikä mileipide? Monesti myös yritykset voivat naamioida oman mainoksensa aivan uutisen näköiseksi. 


Ympäristöopissa meillä jatkuu Eurooppa-projektin työstäminen ryhmissä. Hienosti olivatkin projektit näköjään lähteneet käyntiin. Kaikista Erasmus+ -kumppanuusmaistamme täytyy työstää myös seinäposterit valmiiksi ennen heidän helmikuista vierailuaan.

Matematiikassa kertaamme tällä viikolla vielä geometriaa. Perjantaina pääsette näyttämään osaamisenne, sillä meillä on matematiikan arviointi molemmilla luokilla. Voit harjoitella kokeeseen sekä villessä että Bingelissä. 


Kuvataiteessa meidän tulisi saada perjantaihin mennessä valmiiksi kuvataiteen työmme Agenda 2030 tavoitteeseen 2 : "Ei nälkää", sillä perjantaina on tammikuun viimeinen päivä. 
Kuva: Tea Karvinen
Historiassa jatkamme antiikin Kreikan maailmassa. Saat parisi kanssa ottaa selvää jostakin antiikin Kreikan tärkeästä asiasta, joka sitten opetetaan toisille. Historiaa on tällä viikolla sekä maanantaina että perjantaina. Muistathan ottaa historian välineet mukaan molempina päivinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti