sunnuntai 9. helmikuuta 2020

💖Viikko 7 ja ystäväviikko💖


Tällä viikolla opettamisesta vastaavat pääosin harjoittelijat Jaana, Juulia, Raila ja Terhi. 
Viime viikonloppuna saimme kuulla hurjia uutisia Riihimäeltä! Koulumme joukkue MAJO pääsi VEX-robotiikkakisassa finaaliin ja tuli lopulta toiseksi! Onneksi olkoon!!!




Viime viikon saimme lopetella iloisissa juhlatunnelmissa, kun koulumme lukiolaiset viettivät torstaina penkkaripäivää ja perjantaina vanhojenpäivää. Kaikki saivat karamelleista suunsa makeaksi, ja saimme nähdä iloisia kohtaamisia opettajien ja heidän entisten oppilaidensa välillä. 




Tämän viikon perjantaina vietetään ystävänpäivää. Ystävänpäivä on useissa maissa 14. päivä helmikuuta vietettävä juhla. Kansainvälisestä tavasta poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen, eikä vain rakastavaisten, juhlapäivä. Ystävänpäivänä ystäviä muistetaan ystävänpäiväkorteilla tai muilla tervehdyksillä. Ystävänpäivän historiallisesta taustasta voit lukea täältä.



Emme vietä ystävänpäivää ainoastaan perjantaina, vaan vietämme koko viikon kestävää ystäväviikkoa. Jokainen saa maanantain aikana itselleen salaisen ystävän omasta luokastaan. Tälle ystävälle sanotaan erityisen ystävällisiä sanoja ja tehdään hyviä tekoja,mutta salaisesti ja hienovaraisesti tietenkin, ettei ystävyys paljastu ennen perjantain toiveleikkituntia! Silloin saamme viettää yhden tunnin koulun liikuntasalissa yhdessä valittuja toiveleikkejä leikkien.





Valmistaudumme myös ensi viikolla olevaan MOK-viikkoon ainakin siten, että kouluun voi tuoda vanhoja t-paitoja ja muita trikoovaatteita, joista teemme mok-viikolla yhteisöllisen tekstiilitaideteoksen. Vaatteiden keräystä varten Terhi-opettaja järjestelee keräyspisteet solun aulaan.

Matematiikassa jatkamme tällä viikolla koordinaatistojen, tilastojen ja taulukoiden tutkimista. 


Historiassa kertaamme antiikin Kreikkaan liittyviä asioita. Osaatko kertoa, miten antiikin Kreikka vaikuttaa ja näkyy vielä tänäkin päivänä?

Uskonnosta (UE) on 5A-luokan oppilailla koe tiistaina klo 12.45-13.30. Torstaina UE-oppilaat pääsevät vastaavasti klo 13.45.

Ă„idinkielessä pääsemme näyttämään osaamisemme keskiviikkona 12. päivä äidinkielen kokeessa. Osaatko luokitella sanoja eri sanaluokkiin? Muistatko miten verbejä voi taivuttaa? Entä, miten nomineja taivutetaan sijamuodoissa? Vielä kerkeät hyvin harjoittelemaan ja kertaamaan kyseiset asiat! Voit harjoitella kokeeseen esimerkiksi tekemällä Kuiske taitojen vihkosta tehtäviä, joita et ole vielä tehnyt tai  ville-tehtävien avulla. 

Ympäristöopissa viimeistelemme Eurooppa-projektiamme. Perjantaihin mennessä jokaisen ryhmän tulee saada valmiiksi Eurooppa esityksensä sekä posterinsa Erasmus+ -kumppanuusmaasta. Perjantaina Eurooppa-projektimme huipentuu, kun pääsemme näkemään minkälaista tietoa jokainen tutkimusryhmä on löytänyt omista tutkimuskohteistaan.Osaathan kertoa ryhmäsi molemmista tutkimuskohteista? Muistathan, että jokainen on valmis vastaamaan ja kertomaan ryhmänsä kaikista dioista.

đź’–Mukavaa alkanutta viikkoa jokaiselle!đź’–

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti