sunnuntai 23. helmikuuta 2020

VIIKKO 9

Hei kaikille! 
Kiitokset teille huipuille oppilaille onnistuneesta MOK-viikosta! olettehan vastanneet MOK-arviointikyselyyn? Mitä kaikkea opitte viikosta? 
Hienoa oli, että myös Hope-keräykseen saimme aika paljon vaatetta ja tavaraa. Saimme tehtyä ja opittua  paljon hyviä uutisia, hienon TOIVO-ryijyn, supersankarijuttuja, ongelmanratkaisua ja tunnetaitoja eri opettajien ja oppilaiden kanssa. Ehkäpä toivo hieman lisääntyi ja levisi. 

sunnuntaina 23.2.näkyi ihanaa kimallusta hangella!
Toivoa herätti myös se, että saimme satumaisen kauniin talvipäivän eilen. Toivottavasti saamme pitää lumen ja aurinkosään vähän aikaa, sillä talviloma häämöttää jo tämän viikon lopulla!
Meillä on vähän poikkeulukujärjestystä tällä viikolla, sillä kuvataide on jo huomenna, tiistaina. Suunnittelemme  silloin omat 3d-hahmot ja mahdollisesti tulostamme ne 3D-tulostimella. Kaikki 5b-luokan oppilaat tulevat huomenna tiistaina kouluun klo 8.30, siis myös nelosryhmä. Vastaavasti nelosryhmä pääsee keskiviikkona klo 13.45. 
Tässä onkin kaikille kotitehtävä huomiseksi:
Suunnitelkaa ja piirtäkää paperille malli omasta 3000 (trillenium) -luvun "örkistä".

Hahmottele siis, miltä jokin nisäkäs näyttää tuhannen vuoden päästä (perusteluita myös, että miksi isompi nenä jne... evoluutio....)




Pääset sculptaamaan eli muovaamaan örkkiä tietokoneelle vasta, kun ideasi  on jo suunniteltu ja hahmoteltu paperille.





Matematiikassa tutustumme tällä viikolla todennäköisyyteen ja keskiarvon laskemiseen. Tutkimme tietysti myös hieman viimeviikkoisen TOIVO-LEVIÄÄ-kyselyn tuloksia. Ja opettelemme tekemään ja lukemaan pylväs- ja viivadiagrammeja.
Äidinkielessä opiskelemme lauseenjäsennystä ja tietty valitsemme itsellemme hyvää luettavaa talvilomalle. Kuinka paljon ja mitä kaikkea aiot lukea loman aikana? Ehkä puhumme myös hieman KALEVALASTA ja karkauspäivän perinteistä. 

Ympäristöopissa käymme läpi vielä ne diaesitytkset, joita emme ehtineet käydä ennen MOK-viikkoa, eli Saksasta, Venäjästä, Ukrainasta, Puolasta, Belgiasta ja Iso-Britanniasta. Lisäksi varmaan ehdimme pelata niitä jo aiemmin linkattuja Eurooppa-pelejä myös. Olethan tehnyt kaikki opetusaineistot.fi-sivun Eurooppa-jaksojen tehtävät? 

Maanantaina on kauan odotettu historian koe, joten pääsemme heti hiihtoloman jälkeen tutustumaan antiikin Roomaan. Mitkähän tutut sarjakuvahahmot seikkailevat Rooman valtakaudella?

Yhteiskuntaopissa saamme tällä viikolla visioida tulevaisuuden haaveammattia. Mitkä ovat sinun vahvuuksiasi? Voisitko hyödyntää  niitä tulevaisuuden ammatissasi?


Perjantaina voimmekin toivottaa kaikille ihanaa, levollista ja voimaannuttavaa talvilomaa! Muistakaa lukea, liikkua ja levätä riittävästi! Olkaahan reippaita!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti