tiistai 17. maaliskuuta 2020

ETÄOPISKELUOHJEET

Keskiviikosta 18.3.2020 alkaen kaikki oppilaat opiskelevat kotona, tämän hetkisen tiedon mukaan 13.4. asti.


Suosittelemme säännöllistä päivärytmiä kaikille. Näin sinun on helpompi orientoitua opiskeluun kotona. Olemme (Mari ja Vuokko) joka päivä tavoitettavissa klo 9-14 välisen ajan sekä puhelimitse, että muiden etäyhteyksien kautta. Toki edelleen meille voi lähettää viestiä Wilman kautta myös muina aikoina. Aineenopettajat pyrkivät olemaan tavoitettavissa siihen aikaan, kun oppilailla olisi lukujärjestyksen mukaisesti kyseisen oppiaineen tunnit. 

Tästä päivästä alkaen teemme oppilaille päiväkohtaiset suunnitelmat Google Driveen. Löydätte päiväkohtaiset tehtävät osoitteesta:


Pyrimme tekemään päiväkohtaiset ohjeet oppilaan lukujärjestyksen mukaisesti. Lisäämme seuraavan päivän suunnitelmat viimeistään edellisenä päivänä. Mahdolliset online-tapaamiset ja niihin liittyvät ohjeistukset näkyvät päiväsuunnitelmissa. Tehtävien palautustavat vaihtelevat oppiaineittain. Lue siis huolellisesti opettajan ohjeet jokaisen päiväsuunnitelman osalta. Suurin osa tehtävistä palautetaan Classroomiin.Tarkoitus on, että läksyt luetaan kirjoista ja tehdään kirjoihin ja vihkoihin, mutta palautetaan esim. classroomiin ottamalla kuva vihkon vastauksesta. 
Päivittäin käydään myös Qridissä merkitsemässä  tehtävälistaan joka päivä, mitä olette oppineet ja mitä tehtäviä olette päivän aikana tehneet. 

Teethän joka päivä kyseisen päiväsuunnitelman mukaiset tehtävät, mielellään kello 9-14 välillä. Tehtävät tulee palauttaa saman päivän aikana.

Päivitämme edelleen blogia.


Kysykää matalalla kynnyksellä apua ja seuratkaa Wilmaa. Teknisissä ongelmissa voi ottaa yhteyttä myös Pentti Mankiseen joko Wilman kautta tai puhelimitse.


Positiivista mieltä alkaneeseen viikkoon!

Ps. Pyritään välttämään liikkumista ja fyysisiä kontakteja. Nyt teillä on hyvä tilaisuus käyttää Facetimea tai Google Meetiä kavereiden kesken.
Alla olevasta linkistä voit katsoa, miten Corona-tartunta leviää.

https://dynamic.hs.fi/2020/sosiaalinen-etaisyys/





Yhteystietoja:
Vuokko Kangas 0401761884
Mari Sääskilahti 0503293796
Pentti Mankinen 0503091574   ja 0405254789, varsinkin teknisissä ongelmissa!
Elisa Vänttilä (STK) 0503293007
Jaana Anttonen (KS/TS) 0503294621
Eero Hietapelto (KS/TN) 0503424581
Anne Korkeakoski (EN) 0503293386
Hannu Juuso (rehtori) 0406735909


Opettajiin saa myös yhteyden Wilman kautta.



Etätyöohjeet oppilaille


1. Tee samat aamurutiinit kuin normaalina koulupäivänä. Syö hyvä aamupala, vaihda yöasu päivävaatteisiin ja tee pieni liikuntahetki - kävele vaikka kortteli ympäri. Kehosi on tottunut siihen, että liikut koulumatkoilla aamuisin ja iltapäivällä! 


2. Pidä taukoja! Et työskentele koulussakaan 7 tuntia putkeen, pidä välitunteja. Olet tottunut tiettyyn ateriarytmiin. Syö luonaasi ja välipaloja, jotta jaksat. 


3. Tulet tekemään enemmän töitä tietokoneella. Muista ottaa muutama taukojumppa päivän mittaan, jotta niska-hartiaseutu pysyy kunnossa. Jumppakissan ohjeet: www.bit.ly/jumppakissaohje


4. Et ole lomalla! Olet nyt oppimassa ja tekemässä töitä etänä koulun ulkopuolella. Onneksi oppiminen ei ole paikkaan sidottua. Oppiminen vaatii kuitenkin omaa aktiivista työtä. Sinun tulee ottaa vastuuta omasta oppimisestasi, että hommat tulevat tehtyä sovitusti. Tee itsellesi opiskeluaikataulu ja noudata sitä.  Opiskelutekniikat korostuvat itsenäisemmin opiskeltaessa, katso täältä lisävinkkejä: www.bit.ly/opiskeluvinkkejä


5. Seuraa viestintää wilman kautta! Opettajat antavat tehtäviä, jakavat materiaalia, arvioivat ja antavat palautetta sekä ovat mahdollisesti tavattavissa myös livenä tai pitävät live-oppitunteja verkon kautta. Ensimmäinen viesti tulee wilman kautta (jollei muuta sovittu), josta löydät kunkin opettajan ohjeet miten ja milloin tehtävät tulevat ja miten opettaja on mahdollista saada kiinni jos tarvitset apua. 


6. Jos sinulla ei ole mitään laitetta tehtävien tekemiseen, ota yhteyttä omaan opettajaasi. Kännykällä tai muulla mobiililaitteella pääset hyvin alkuun. Nettiyhteyden voi jakaa omasta kännykästä jos muuta nettiä ei ole. 


7. Etänä voi ja kannattaakin opiskella yhdessä! Esim. Google Meet videokokousten avulla voitte ystäväporukan kanssa järjestää opiskelusessioita - kokeile rohkeasti! Myös opettaja voi järjestää yhteisiä opiskelusessioita - etäoppitunteja (näistä ilmoitetaan erikseen). 


8. Ole aktiivinen! Opettajat ovat myös töissä eli tukemassa sinua oppimisessasi vaikka ovatkin etänä niinkuin sinä. Muista pyytää apua jos et ymmärrä jotain tai jokin on epäselvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti