sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

VIIKKO 13

Hei kaikki!
Elämme historiallista aikaa. Tuskin kukaan on kuullut viime päivinä jonkun sanovan , että "Tämmöistähän tämä on" tai "ei mitään uutta auringon alla". Tämmöistä  maailmaa uhkaavaa tuntematonta virusta, yhteistä vihollista ei nykyään elävien ihmisten aikana ole ollut. Nyt olisi tärkeää kirjoittaa muistiinpanoja ja päiväkirjaa, sillä näistä viikoista tulette varmaankin kertomaan lastenlapsillenne. Pidetään fyysistä välimatkaa, ja nautitaan siitä, että monet välineet ja verkot ovat mahdollistaneet meille pitää yhteyttä toinen toisiimme ja etäopetuskin on mahdollista. Viime viikko näytti sen, että meiltä tämä todellakin sujuu!
Ylläolevasta kaaviosta näkyy, mitä välineitä käytämme etäopiskelussa. Vain nuo kolme oranssilla ympyröityä kaaviota ovat uusia, muut ovat ennestään tuttuja. Tällä viikolla huolehdi, että liität kuvat tehtävistäsi  tehtävissä oleviin dokumentteihin, eikä irrallisina kuvina.  Etsi uusimmat tehtävät Classroomista!
MUISTA LIITTYÄ ENGLANNIN KURSSILLE CLASSROOMISSA!

Jokakeväiseen tapaan kylvämme taas uusia kasveja ja siemeniä. Uuden taimen kasvatus luo ihanasti toivoa ja tulevaisuudenuskoa tällaisina aikoina. Koska parin viikon päästä on pääsiäinen, monet varmaan kylvävät rairuohoa. Koska emme ole koulussa, opettaja voi hajakylvää siemeniä kotonaan koko luokalle ja laittaa kasvipäiväkirjaa tänne näkyviin. Täältä voit valita, mitä haluat kasvattaa. (tai mitä opettaja sinulle kylvää) 

Vaikka saamme päivittäiset tehtävät, meillä on myös pari viikkourakkaa. Ne liittyvät STEAM-projektiimme. Meidän tulee mennä omilla kirjautumistunnuksillamme Twinspaceen ja käydä siellä arvioimassa erilaisia asioita sekä tehdä yhteinen esitys aiheesta "Naiset, jotka muuttivat maailmaa". Se liittyy agendan tavoitteeseen 5: Saavuttaa sukupuolten välinen tasa-arvo sekä vahvistaa naisten ja tyttöjen oikeuksia ja mahdollisuuksia. Meidän naisemme on viime viikolla juhlittu Minna Canth, joka tähän asti on ollut ainoa suomalainen nainen, jolla on oma liputuspäivä. (Tänä vuonna myös Tove Janssonin päivää suositellaan liputuspäiväksi) 
Minna Canth 1860-luvulla. Kuva: KUOPION KULTTUURIHISTORIALLINEN MUSEO

Tällä viikolla teemme siis yhdessä Minna Ganthin kuvitetun elämänkerran.  Jokaiselle arvotaan yksi tärkeä osa Minnan elämästä, ja kutakin osaa tekee n. 5-6 oppilasta. Tehtävään saa piirtää ja maalata, tehdä sarjakuvaa, tehdä pikku videon tai animaation, siihen saa käyttää valmiita valokuvia Minnasta tai oma piirtämiään tai voi vaikka itse näytellä Minnaa ja ottaa sitten kuvia. Sen voi tehdä yksin tai yhdessä muiden samaan ryhmään kuuluvien kanssa. Työvälineinäsi voi olla keynote, diat, piirustusohjelmat tms. Kun kokoamme näistä yhteen, saamme varmasti auívan huikean kokonaisuuden. Olisi kiva, jos ottaisit myös välivaiheista kuvia. Tämä työ tehdään siis ensi perjantaihin mennessä. Kaikki tekstit, mitä lisäät työhösi, pitää olla englanniksi!  Muista, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Käytä nyt luovuuttasi, se on luvallista!

Joka päivä kello 13 aukeaa Qridissä arviointi: 
“ETÄOPETUKSEN ITSEARVIOINTI VIIKOLLA 13”.
Tee päivittäiset tehtävät blogin oikeassa reunassa olevasta linkistä, palauta ne Classroomiin ja tee itsearviointi sen jälkeen.

Pidetään yhteyttä! Älä epäröi kysyä, jos tulee ongelmia! Lippu korkealle, kyllä me tästä selviämme! Pidetään huolta hygieniasta, riittävästä ulkoilusta, levosta ja terveellisestä ravinnosta! Mukavaa etäviikkoa kaikille!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti