sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

VIIKKO 12

Hei kaikille!

Viime viikko oli kaikin tavoin erikoinen, koska korona-virus on päässyt leviämään ympäri maailmaa. Luultavasti puolet kaikista maailman ihmisistä tulee sen ennen pitkää sairastamaan, ja varotoimenpiteisiin ryhdytään, etteivät kaikki sairastuisi yhtäaikaa. Lapsille ja perusterveille aikuisille tauti ei ole vaarallinen, parhaimmillaan joku saattaa sairastaa sen lähes huomaamatta. Samalla sairastuneet saavat taas immuniteetin tautia vastaan, mikä mahdollistaa sen, että he ovat työkykyisiä sitten, kun seuraava sairastumisaalto tulee, mikäli leviämistä näillä varotoimenpiteillä pystytään hidastamaan. Pyritään pesemään kädet saippuan kanssa todella huolella heti, kun tullaan kouluun, mennään ruokailuun ja käydään WC.ssä jne

Tällä viikolla teemme urakoita niin, että kaikkien on mahdollista tehdä urakoita myös kotona, jos joutuu sairauden tai eristyksen vuoksi jäämään kotiin. Urakat on merkitty Classroomiin eri oppiaineisiin. Bingelissä olevat tehtävät ovat lisätehtäviä, joiden avulla voit harjoitella opiskelemiasi asioita.  Merkitse Qridin viikon 12 tehtävälistaan aina, kun olet tehnyt urakan.
ÄIDINKIELI
Tällä viikolla kertaamme lauseenjäsennystä ja pidämme siitä pienen testimn. Luemme myös Kuiske lukukirjaa ja teemme siitä tehtäviä. 

Tutustumme torstaina merkkipäiväänsä viettävään Minna Ganthiin, hänestä meidän tulee tehdä erilaisia tehtäviä Erasmus+-projektiimme naisena, joka muutti maailmaa. 
-Matematiikassa opettelemme kertolaskua lukuyksiköittäin, laskujärjestystä ja allekkainkertolaskua.



 Koko ajan tavoitteenasi on harjoitella kaksinumeroisilla luvuilla kertomista myös Villessä. 

Ympäristöopissa siirryimmekin yllättävän tilanteen takia jaksoon "MAAPALLON AINEITA" . Opiskelemme, mitä kaikkia tieteitä luonnontieteisiin kuuluu. Opimme myös työturvallisuutta ja atomeista, joista kaikki aineet muodostuvat. 
Maanantain tunnilla opiskelemme tavoitteiden tekemisen jälkeen siis kappaletta 17 ja teemme työkirjasta tehtäviä s. 39-40. Kotona olevat voivat myös kirjata viikon tavoitteet ja edellisen viikon onnistumiset Qridiin.

Uskonnossa käsittelemme kappaletta 19 ja teemme vihkoon tehtävät 1 ja 2. 5a-luokkalaisten jokainen ryhmä täydentää vielä omaan tehtäväänsä Pyhistä paikoista kuvan, jos sitä ei vielä ole. Liusäksi jokainen ryhmä kirjoittaa ainakin yhden asian sarakkeeseen 1: Mikä on pyhää. Käsittelemme oppitunnilla kappaletta 19, Miten pyhissä paikoissa käyttäydytään? 
Kuva Loudresista, Ranskasta

Yhteiskuntaopissa opiskelemme, miten yritykset toimivat. Lue siis huolella kappale 16 ja vastaa vihkoosi kirjan tehtäviin 1 ja 2. Classroomissa on tehtävä, jossa saat suunnitella oman yrityksesi. Millainen yritys voisi menestyä nyt coronaviruksen aikana? Lisäksi löydät yhteiskuntaoppiin liittyviä tehtäviä Bingelistä. Ensi viikkoa varten silmäile kpl 17.

Historiassa käsittelemme kappaletta 21, Rooman synty. Lue kappale huolellisesti ja vastaa s.117 kysymyksiin 1 ja 2 vihkoosi. Lisäksi tee Classroomissa Rooman syntytarina-tehtävä. Ensi viikkoa varten silmäile kappale 22.

Englannissa käsitellään kappale 10. Sanasto s. 126 työkirja, kappale 10 tekstikirjasta ja sen tehtävät. Kielioppiasiana säännöllisten verbien imperfekti, työkirja s. 130 ja tehtävät. Arttu -sovelluksella voi kuunnella sanastot ja tekstikappaleen. Artun voi ladata puhelimeen tai tabletille ilmaiseksi. Teksti- ja työkirjan kansi skannataan ja sitten näytetään kirjan sivua ja jos ko.sivuun on kuuntelu, ruudulle ilmestyy luurinkuvat. 

TÄLLÄ VIIKOLLA URAKAT  ON MERKITTY QRIDIN TEHTÄVÄLISTAAN JA TÄNNE: KÄY JOKA PÄIVÄ ARVIOIMASSA  QRIDIIN, MITEN ONNISTUIT



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti