maanantai 13. huhtikuuta 2020

VIIKKO 16

Tervehdys!

Hauska nähdä rentouttavan ja levollisen pääsiäislöman jälkeen! Ainakin lauantaina oli aivan loistava ulkoilusää, ja pääsiäispäivän pyräkän jälkeen näyttää valo voittavan. Kyllä nämä lumet pian sulavat, iltapäivälle on luvattu lämpöasteita. Millainen oli sinun pääsiäislomasi? 
Kuva etäkoulu Kulkurin sivuilta

Meillä on ollut jo yli kolme viikkoa etäopiskelua, ja vielä ainakin neljä näyttäisi olevan edessä. Loppuajaksi saamme tänne harjoittelijaopiskelijoita mukaan, tervetuloa Jenni, Hanna, Pauliina H, Anniina, Pauliina I, Beata, Satu, Fanni ja Hannele.

Millaisia etäopiskeluvahvuuksia olet löytänyt itsestäsi? Tässä tarvitaankin itsehallintaa ja järjestelykykyä. Oletko huomamnnut, kuinka paljon olet kehittynyt? Tärkeää on, että löydät tehtävät ja osaat palauttaa ne oikein ja ajoissa.  Muista seurata paitsi luokan whatsapp-ryhmää myös driven päivittäisiä ohjeita. Joka päivä tehdään arviointi edelleen Qridiin päivän päätteeksi. Huolehdi tauoista ja lounaista, vaikka esimerkiksi tänään onkin aika tiiviisti livetapaamisia. Joka päivä on tärkeää myös liikkua, etteivät hartiat puudu ja paikat väsy.

kuva etäkoulu Kulkurin sivuilta

Monia varmasti jo kyllästyttää se, että arki ei voi sujua samaan tuttuun tapaan. Yritetään kuitenklin voimaantua yhteisissä tapaamisissamme ja jakaa hyviä korona-ajan vinkkejä toisillemme. Esimerkiksi lukeminen on haastavampaa, koska kirjastot ovat kiinni. Onko sinulla kirjoja, joita voisit lainata kaverillesi ja viedä hänen postilaatikkoonsa. Tai oletko kuullut, että esim. projekti Gutenbergissä on paljon ilmaisia kirjoja luettavaksi tai kuunneltavaksi, esimerkiksi tämä Jules Vernen Teos.  Muisa kirjoittaa myös koronapäiväkirjaa! Siellä onkin jo aivan mahtavia juttuja tallennettuna, jatkakaa samaan mallin,  myöhemmin sinua oikeasti kiinnostaa, miltä sinusta on tällainen etäkoulu tuntunut.



Tällä viikolla alkavat kaikkien oppiaineiden opinnot. Oppiaineiden livet ovat pääasiassa klo 9-14 välillä, valinnaisaineet voivat olla sen ulkopuolella. Eri oppiaineiden livessä kerrotaankin, mitä pitäisi oppia tällä viikolla. Ympäristöopissa jatkamme elintarvikkeisiin liittyviä asioita. Äidinkielessä jatkamme lukutaitoasioita ja karanteenipäiväkirjaa. Matematiikassa allakkainkerto ja -jakolaskut menivät useimmilla kerrassaan hienosti. Olethan muistanut tehdä matematiikan itsearvioinnin, sillä nyt siirrymme murtolukuihin. Aiotko oppia ne vielä paremmin? Kuinka paljon aiot tehdä Villeä ja lisätehtäviä? 



  1. Tee samat aamurutiinit kuin muinakin päivinä.
  2. Käy drivessä tarkistamassa, mitä aineita on tänään ja etsi opiskeluvälineet valmiiksi jo ennen liveä.
  3. Tule liveen aina mikki mutella ja videokamera päällä.
  4. Tee kunkin koulupäivän tehtävät sen oppitunnin kuluessa, jos mahdollista. Kuitenkin MAHDOLLISIMMAN pian koulupäivän jälkeen!
  5. Tee yhteistyötä luokkakavereiden kanssa, kyselkää toisiltanne lukutehtävistä ja auttakaa kirjallisssa tehtävissä.
  6. Muista pyytää opettajalta apua heti, jos joku asia jää epäselväksi.
  7. Muista tauot ja taukojumpat!   
  8. Tee qridissä arvio siitä, kuinka hyvin pääsit tavoitteisiin!



MUKAVAA VIIKKOA 16 KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti