sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

VIIKKO 17


Tervehdys kaikki!

Mukavaa aloittaa taas ihana, uusi viikko kanssanne! Lumet ovat melkein kaikki jo lähteneet, mutta meri näyttää olevan enimmäkseen vielä  jäässä. Valoisuus auttaa jaksamaan näitä korona-aikojakin. 






Ympäristöopissa  opiskelemme vielä tämän viikon tärkeitä elintarvikeasioita. Olemme jo syksyllä puhuneet paljon kestävästä kehityksestä ja ruokahävikin vähentämisestä, joten nyt luemme kerralla kappaleet 27-ja 28 ja samoin tiistaina valintamme mukaan kappaleen 29 tai 30 riippuen siitä, kiinnostaako enemmän kalastus vai metsästys. Sitten perjantaina meillä on pieni "kuulustelu" tai testi kappaleista 23-30 (S.64-79).









 Tavoitteena tällä viikolla on tutustua luomu-  ja kiertoviljelyyn, tunnistaa elintarvikkeiden ympäristöystävällisyydestä kertovat merkit sekä ymmärtää lähiruoan ja reilun kaupan tuotteiden merkitys. Kerrataan, miten meistä jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ympäristöön ja vähentää ruokahävikkiä. Tutustutaan myös kasvien kasvattamiseen. Opimme myös tunnistamaan tyypillisimmät saaliskalamme tai riistaeläimemme.




Vaikka Vuokko-ope kasvattaakin teille omat yrtit kotonaan, voisi sinustakin olla kivaa laittaa multaan siemen tai pari. Monista kasveista saa siemeniä, ja tästä linkistä löytyy viljelyohjeet, jos olet unohtanut. Kasvun seuraaminen näin keväällä on ihmeellistä!


Äidinkielessä jotkut olivatkin jo aloittaneet lukuhaasteen, jatketaan sitä ja karanteenipäiväkirjan kirjoittamista. Ihan kaikki eivät olleet viime viikolla kirjoittaneet. Jatkamme myös lukukirjan ja Taitojen vihkon opiskelua. Ymmärräthän, että oppimisen arviointi näin etäopiskelussa perustuu täysin siihen, miten palautat tehtäviäsi, osallistut meeteihin ja keskusteluihin niissä, itsearviointeihin qridissä  ja testeihin. 
Kuva: Matti Pikkujämsä


Kuvaamataidon töitä on aikaa palauttaa keskiviikkoon asti. tarkastellaan torstaina vähän, millaisia Ellen Thesleff-töitä olette tehneet. Joitakin ihania kävin jo kurkkailemassa. Mahtavaa, jos opiskelette itsenäsiesti vaikkapa paper-appia. Koko ajan muuten netissä löytyy aivan mahtavaa karanteenitaidetta:
kuvat museokortin sivuilta


Matematiikassa olisi tavoitteena oppia murtolukujen yhteen- ja vähennyslaskua ja laventamista. Tiedätkö jo, mitä tarkoittaa samanniminen ja eriniminen murtoluku? Kaikkien pitäisi oppia ainakin se perjantaihin mennessä. 



Muuttolinnut ovat palanneet, hanhia, töyhtöhyyppiä ja joutsenia näkyy jo siellä täällä. Oi, ihana kevät!
 Oikein mukavaa kouluviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti